Miks on selle Grey Lynni villa restaureerimine õpitud kaalutletud disaini alal

Avastage, kuidas Rogan Nash on seda Grey Lynni villa osavalt uude põnevasse suunda suunanud, avades selle oma saidile

Miks on selle Grey Lynni villa restaureerimine õpitud kaalutletud disaini alal

Projekt: Villa renoveerimine
Arhitekt: Arhitektid Rogan Nash
Asukoht: Grey Lynn, Auckland
Lühidalt: eksliku renoveerimise parandamiseks ja linnaobjekti avamiseks selle potentsiaalile.

Kui seda halli Lynnil silmapaistval tänaval asuvat villa renoveeriti, küsiksid möödujad korrapäraselt ehitajatelt: "Mis toimub taga">

Vähem läbimõeldud aegadel polnud seda juhtunud. Kui Andy Eakin ja Paul Boakes kümme aastat tagasi villa ostsid, jätsid nad tähelepanuta kohmaka, uhiuue, nõuetele mittevastava juurdeehituse, langedes selle jaoks, mis oli kodus hea - selle asukoht ja põhjapoolne külg. Kuid kümmekond aastat hiljem oli aeg kas liikuda või tegeleda ebamugava üleminekuga, mida laiendus tutvustas ja ruumi raiskamist, mis hõlmas sõiduteed ja garaaži, mis kogu saidi pikkuseks kulges.

Arhitektid Kate Rogan ja Eva Nash on siin silma paistnud - laenutavad lisaks arhitektuurioskustele ka nõuandeid säästvate hoonete omaduste ja sisekujunduse osas renoveerimiseks, mis tundub ühtne ja terviklik.

Kodu sisenedes viib villa helde algne saal magamistubadest uue juurdeehituse juurde, kus laiad sammud viivad alla uude galeriisse, mis moodustab läve vana ja uue vahel. Eluruum on ees ja paremal; meediumiruum istub täiskõrguse lükandukse taga. Kõrval on pähklitega mähitud köök, mis taandub omaette ruumi. Puitvoodriga laed on mõlemas ruumis kokku surutud, samas kui elamis- ja söögitubade laed on kõrgendatud - segue väljastpoolt.

Välisruumid avanevad sisemise elamisala lääne- ja põhjakülje ümber, pakkudes mitmeid tsoone. Esimene neist on võib-olla kõige intrigeerivam - nagu väline rõdus, astute kamina ümber sisseehitatud istmete poole. Küljele kinnitatud on basseini klaasuks, mis kulgeb mööda sõiduteed ja garaaži. Siis on seal rohune puhkenurk ja söögitekk. Toimub palju, kuid läbimõeldud kujundusega paljastub tasapisi väga hästi jutustatud lugu.

Sellel linnalähedastel naabritel oleks olnud lihtne välja heita: selle asemel avas Rogan Nash lõigu, kutsudes naaberkinnistutel väljakujunenud puid keskkonda ja avardades ruumitunnetust. Privaatsust ei ole kahjustatud - riided võivad basseinis olla valikulised.

Mõned ruumid teenivad kahesuguseid eesmärke - nii sise- kui ka välistingimustes on ruumid söögitubadeks ja puhkeruumideks. Vits sisaldab pesu ja annab omanikele meelelahutuseks diskreetse juurdepääsu välitoitlustamise alale. Talvel on grillil õhtusöögi küpsetamine lihtne uksest välja ajada ja seda kontrollida. See on kodu, mis teenib suvest talveni kahele või rahvamassile.

Galerii | 9 fotot
Vaata renoveerimise kohta lähemalt siit

Garaaž asub nüüd tänava ees, kus see kuulub. Taastatud pikett-tara ei anna vihjet välistest hoovidest ega sellistest jätkusuutlikest funktsioonidest nagu päikesepaneelid ja plaadiservade isolatsioon. Kodu on krediit tänavale - ja rõõm selle omanikele.

Sõnad: Jo Bates. Fotograafia autor: Simon Devitt.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here