See Wellingtoni villa on suurepärane näide lugupidavast renoveerimisest

Kuna välistingimustes polnud ühendust ja lahti ühendatud tubadest oli küülik, oli see Wellingtoni villa hädasti vaja muutust. Vaadake, kuidas arhitekt Mary Daish värskendas ruumi, ilma et see kahjustaks selle iseloomu

See Wellingtoni villa on suurepärane näide lugupidavast renoveerimisest

Projekt: Villa renoveerimine
Arhitekt: Mary Daish
Asukoht: Victoria mägi, Wellington
Lühidalt: looge välisühendusega ühtne köök-söögituba.

See oli tuttav nõme: kui selle Victoria mäe villa omanikud nende saalist alla kõndisid, kohtasid nad kappi, millele järgnes väikeste teenindusruumide küülikutoru. Kui nad sinna jõudsid, polnud maja taga asuva väikese varjatud hooviga ühendust. "Seos seest ja väljast oli üsna nukker, " ütleb Mary Daish. "Noh, tegelikult polnud mingit suhet."

Pärast kümme aastat majas elamist kutsusid omanikud Daishis - tuntud oma tundlike sisestuste tõttu vanadesse puumajadesse Wellingtoni ümbruses - avama ruumi hoovi uue köögi- ja söögitoaga ning looma ala ühele omanikud kirjutada. Keeruline osa: maja maksimaalse katvuse ulatuses pidi see kõik toimuma sama jalajälje piires.

Daishi plaan muutis väikeste tubade seeria üheks suureks avatud köögi-söögituba-õpperuumiks, kus kunagi oli köök, vannituba ja pesuruum, ning ühendas selle ülejäänud majaga täiskõrguse klaasist pöördeuksega. Ta kolis vannituba ja pesuruumi esikust eemal asuvasse väikesesse magamistuppa. Tänu paljudele valgeks värvitud puitakendele on ala avatud ja klaasjas - kuid mitte nii orjalikult.

"Oleks väga lihtne eeldada, et peaksime lihtsalt tagaseina avama ja tegema sellest ühe avatud ruumi, kus seinad lahustuvad, " ütleb ta. “Kuid Wellingtonis see sageli nii pole - on imelihtne või läheb liiga jahedaks. Tahad natuke eristada seest ja väljast. ”

Daish on loonud avatud planeeringuga ruumis tsoonid, millel on igaühel oma omadused. Köögil on kraanikausi kohal aken; söögitoas on suur madala aknaga aken, kus on allpool olevad raamatud; ja uuringul - mida kõrged lükanduksed ära peita - on oma pääs sisehoovi. "See pole lihtsalt üks suur diskettidega köök-söögituba - saate selle lagundada ja igal ruumil on oma iseloom."

1900. aastal ehitatud maja oli 1920-ndatel bungalow-ed ja selles oli läbi viidud mitmesuguseid sekkumisi, kuna enamik neist polnud sümpaatne. "Ma ei tahtnud, et see tunneks mingit faux renoveerimist - villa poleks kunagi niimoodi sisehoovi avanenud, " ütleb naine. Samal ajal, märgib Daish, kardab elatöötaja sageli "ilusat" olemist. “See on proportsioonid ja mõõtmised, mida kipun tavaliselt austama - võtad olemasolevatelt vihjeid ja lõngad need uuele.” Tulemuseks on renoveerimine, kus minevik ja olevik on leidnud õnneliku meediumi.

Sõnad: Simon Farrell-Green. Fotograaf: Paul McCredie.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here