See Queenstowni maja sulandub sujuvalt oma mäestikusse

Mägise tausta ja palja maastikuga on ainult teatud tüüpi maja, mis istub selles keskkonnas nagu see oli selle jaoks tehtud. See on see maja

See Queenstowni maja sulandub sujuvalt oma mäestikusse

See on peaaegu filmiline. Pärast peateelt Gibbstoni poole pööramist ja ümberistumisega Crown Range Roadit pöörake kruusasel kruusateel ja vahemaa tume maja paistab sisse ja välja. Tee pöördudes on maja vahel olemas ja vahel mitte, silmapiiril varjuline kuju, mida toetab Remarkables'i mäestik. Vaade avaneb laias laastus Remarkablesist Coronet Peakini, vaadates orust alla Queenstowni poole.

Omanikud Bentley de Beyer ja Dean Sharpe elavad New Yorgis, kuid on 15-aastase äraoleku ajal säilitanud tugeva arhitektuuriühenduse Uus-Meremaaga. Neile kuulub Awhitu poolsaarel Orua lahel asuv Gordon Molleri kujundatud rannahoone ja kuni viimase ajani omasid nad Franz Iseke kodu ja 1970. aastate originaalset Rigby Mullani maja Sharpe kodulinnas Thameses, mida kajastati 2015. aasta veebruari / märtsi numbris. ajakirja HOME. (Ärge muretsege: nad on mõlemad müüdud sõpradele ja on heades kätes.)

Kuus aastat tagasi olid paar peatuses Fearon Hay'ga, et ehitada maja eraldatud maapiirkonda Kawhia sadama ja Raglani vahele. Seejärel leidis Queenstowni sõbra pulmavisiidil käies De Beyer Crown Terrassilt õrnalt kaldus maatüki, millele olid andnud nõusoleku kodu, mille oli kavandanud keegi muu kui Fearon Hay. Nad seisid ja vaatasid vaadet ja seda maatükki ja armusid. Mõni kuu hiljem algas ehitamine.

Mitu aastat varem oli Fearon Hay projekteerinud kodu Austraalia klientidele, kes olid enne projekti uuesti turule laskmist projekti läbi viinud kuni ehitusloa saamiseks. "See oli selline väli, " ütleb Jeff Fearon, meenutades nende esimest külastust platsile Crown Range'i alumisel platool, millel on vaated peaaegu igas suunas. "Me jõudsime kiiresti mõtteni, et soovite ekspositsioonitunnet, aga ka vaguneid korrastata - korraldage sisehoovi ümber rida hooneid, mis kaitsevad vaadet, kuid annavad teile hoone sees tuuma."

Sait on ainulaadne ja kaldub kaljult paljandilt oru teisel küljel asuvate märkuste poole. Esimesel visiidil veetsid Fearon ja Tim Hay mitu tundi nõlval üles ja alla kõndides, et leida õiget kohta. Nad leidsid selle sealt, kus õlg libiseb eemale, ja tutvustab mägesid, hoides maja ja naabrite vahel piisavalt põrmugi - ja puutumata kokku Crown Range Roadiga. "Sa tahad olla piisavalt kõrgel, et saada vaade, " ütleb Fearon. “Sa ei taha olla tipus - oled piisavalt tipus. See liigutab selle keskpunkti, kuni saate õige külje. "

Sisuliselt on kodu neli sisehoovi ümbritsevat ristkülikut, mis on orienteeritud erinevale vaatele ja sisaldavad erinevaid funktsioone. See on linnapildis, karge ja kompaktne maastikus: tume ruut, mis sarnaneb vähese katusealuse rahvakeelega, mis Kesk-Otagos domineerib. Maapinna langedes ulatuvad maja nurgad betoonplokist vundamendist välja, hõljudes pisut maastikul. (See on ehitatud ka tellistest, mis kõlbavad orkaanituultele vastu panna. Nelja kattekihiga katteks on kihtide tugevdamine, kiudtsemendi leht, lainepapp ja seeder; maast laeni aknad on Uus-Meremaal kõige tugevamad. )

Sõidutee viib teid maja taha, siis asute mõne konkreetse sammuga alla, mida Sharpe nimetab „õhulukuks” - garaaži ja esimese kasti vaheliseks madalaks lamekatusega klaasist kasti, mis sisaldab kahte magamistuba, vannituba ja köök, vaatega Crown Range'ile. Järgmine kast jookseb mööda maja esikülge ja sisaldab laiendavat elamispinda, samas kui viimane kast sisaldab veel ühte magamistuba, vannituba ja intiimset raamatukogu. Erinevate ruumide ja kogemuste kaudu on võimalik märkimisväärselt edasi liikuda. "Eri hoonetes funktsioonide hoidmise distsipliin oli tõesti kasulik, " ütleb Fearon. "Sellest piirist kaugemale ei saa siseneda, sest katus ei lase."

Kujundus muutus pisut koos uute omanikega - Sharpe on sisearhitekt, kelle vöö all on tehtud mitmeid renoveerimistöid, ning tema ja Fearon Hay arendasid disaini sisekujunduse paremaks liigendamiseks. Nad lisasid õhuluku (varem avatud koridori) ja muutsid selle, mis oli tähistatud spaabasseini jaoks, raamatukokku; garaaži kõrvale kiskunud, muutsid nad väikese teenindusruumi kompaktseks õppetööks. Teatud mõttes on nad kahekordistanud sama jalajälje sees olevate kohtade arvu. “See oli väga koostöö, ” räägib Hay protsessist. “See on šassii, et keegi teine ​​tutvustaks oma elu ja elemente. Selle kureerimise rikkalikkus on üsna armas. ”

Samuti sulgesid nad köögi peamisest elupiirkonnast, paigutades selle kõrge kappide taha, osaliselt seetõttu, et maja on saadaval luksusrentina. "Uus-Meremaal on kõik seotud avatud plaaniga elamisega, " ütleb Sharpe. „Oled kogu aja kogu majas. Ma armastan seda vaadet - see on uskumatu -, aga ma ei vaja kogu vaadet, kogu aeg. ”

Galerii | 13 fotot
Vaata rohkem sellest kodust siin

Seal, kus enamik maaliks tänapäevaseid maju nagu see valge, valis Sharpe tumeda tekstuuripaleti - basaltpõrandad seest ja väljast, tumeda peitsiga puit ja seinad Resene 'Bokara Gray'. Peaaegu must, see on pehme ja ümbritsev. "Siin on valguse selgus nii tugev, " ütleb Sharpe. “Sa ei saa sellega võistelda. Niipea kui meil oli seinal värvi, pesitses see sisse.

Kaasaegse kunsti ja modernistliku mööbliga - sealhulgas 1950ndate aastate võõrapärane ümmargune diivan, mis pärineb nende eelmisest kodust - Mid Century Design, oli tulemus dramaatiline ja mõtisklev.

Vaated on alati olemas, kuid hoolikalt läbi kujundatud ja paljastuvad aeglaselt, kui koju jalutate. “Idee oli, et iga katus tõuseks erineva vaate poole ja tooks majja maastiku, ” räägib Hein. "Kuna see on vaid ühe toa sügavus, on seal alati kerge ja alati maastik."

Talve lõpul veetsid de Beyer ja Sharpe siin paar nädalat, pakkudes rõõmu mitmesugustest ruumidest. Nad veetsid õhtu siseõue kamina ümber, veel ühe köögi kõrvale rajatud väikeses õuealal küpsetades talleliha. Pärastlõunal külastasime HOME kaanepilti, istusime sellel vapustaval diivanil pildiakende ees ja vaatasime, kuidas üksildane kull sõidab ülesmäge, libisedes ja libisedes, hiljem ühinesid paraponterid, kes kasutavad kivist paljandit stardipadjana. Päikese loojumisel süttisid Coronet Peak'is öised suusavalgustid, mis näisid olevat mingid võõrad külaskäigud.

De Beyer istus diivanil ja kirjeldas maja kui “rõõmsat. Ma tulen siia New Yorgist ja mu kõrvad helisevad päevi. Pole mingit stiimulit - see on lihtsalt nii vaikne. ”

Sõnad : Simon Farrell-Green. Fotograaf : Simon Wilson.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here