Waiheke ääres asuv uimastamise kaljuga kodu võidab aasta parima interjööri

Waiheke saarel Onetangi ranna kohal asuvas vertikaalses paigas loovad Lance ja Nicola Herbst oma seni kõige kihilisema kodu

Mängija laadimine ...

Waiheke ääres asuv uimastamise kaljuga kodu võidab aasta parima interjööri

Öösel kolisid Andrew Glenn ja Jonathan Rutherfurd Best oma majja Onetangi ranna kohal, lihavõttekuu tõusis videvikus, ruut keset pildiakent, mis kulgeb nende elutoa pikkuses. "Sealsamas, " ütleb Rutherfurd Best, osutades kahe nõlva liitumiskohale, mis keskenduvad silmale allapoole ja väljapoole vaatega Onetangi, Waiheke küngastele ja kauguses asuvatele Coromandeli poolsaare tippudele. “See oli peaaegu religioosne hetk. Ma mõtlesin: "Oh jumal, Jeesus tuleb." Ma sain tõesti hakkama. ”

Glenn ja Rutherfurd Best otsustasid Uus-Meremaale tagasi kolida 2010. aastal, pärast aastakümneid Hongkongis ja Londonis. Pärast pikka naasmist veetsid nad saarel kolm päeva ja ostsid maad, millel nende maja praegu seisab. Soodsalt järsult, pikalt sõiduteelt otse Onetangi rannast ülespoole, avanes sellest uskumatu vaade ja arendaja oli selle säilitamiseks maa sisse raiunud, luues ilmse ehitusplatvormi.

"Seal seistes võis maja kohe tunda, " ütleb Lance Herbst, kes külastas seda saiti mõni päev enne paari pakkumist.

“Suur idee polnud ehitada maale, mille nad juba maha raiusid, ” ütleb Herbst. Selle asemel tegi ta ettepaneku kasutada tasast ala varjatud sisehoovi jaoks ja viia horisontaalne paviljon õhku. Tegelikult lõi kujundus ühe magamistoaga korteri, mis oli välja sirutatud kogu saidi laiuse ulatuses, vaadates vaadet allapoole ja välja.

Pikk galeriilaadne kassikäik jookseb kogu maja pikkuses, ühendades elamisala ja sisehoovi, ning jookseb mööda sissepääsu pea magamistuppa ja abielupaari õpingute juurde. Siin mähitakse kodu puidust vihmakraani, mida Herbst kirjeldab kui loori. Ülemisel korrusel ühendab mäega tagasi risti asetsev kast, milles on kaks külaliste magamistuba ja vannituba.

See on suure draamaga maja. Jõuate pikalt sõiduteelt alla, et leida paar kasti, mis istuvad üksteise peal ja on kaetud musta värvi peitsitud puitkraaniga. Seejärel laskute gabioonitreppidel pimedasse, koopataolisse sissepääsu, kust välisuks avaneb varjuliseks esikuks. Siis - ja alles siis - jõuate nurga tagant pikka elutuppa, kus domineerib laiekraaniga vaateaken. "Teate, et olete tõsise vaatega territooriumil, kuid te ei näe seda, " ütleb Herbst. "See on väga tahtlikult pimedasse minek ja vaate pilk."

Esiteki pole: "Kui paned rõdu eest välja, siis teete ainult oma elu lõpuni balustraadi, " ütleb Herbst.

Glenn ja Rutherfurd Best armastasid kavandatud kujundust, kuid vahepeal ostsid nad saarelt väikese restorani ja asusid seda laiendama The Oyster Innile, kus on võluv majutus ja Katie Lockharti kujundatud restoran. Seistes silmitsi uue hotelli käivitamise ja maja ehitamisega, valisid nad hotelli ja parkisid mõneks aastaks oma elamuprojekti, võimaldades sellel perkolaadida.

Herbst Architectsil on oma kindel hääl, mis väljendub erinevat tüüpi puidu kasutamises, paljastatud struktuuris ja kerguses. Palju aega kulub puidu proportsioonidele, sellele, kuidas see valgust heidab, ning kuidas see on ühendatud ja viimistletud. Arhitektid mängivad ringi ka pakkimise ideedest - näevad maja ja selle ehituse tektoonikat.

Glenn ja Rutherfurd armastasid Herbstsi mõtlemist kõige paremini, kuid otsustasid, et tahavad midagi pisut teistsugust. Kuigi arhitektuurilised käigud ei muutunud, tegi materjalide palett. Glenn kasvas üles Hongkongis ja paar veedab palju aega Kagu-Aasias - mõjud on siin ilmsed. Põrandad ja lagi on vooderdatud jaapani musta peitsitud tiigiga ning kööki ja esikut ümbritsevad mustad puitplaadid.

Seal, kus Herbsts võib tavaliselt määratleda hullumeelset sillutust, on vöönd - mis liigendab betooni tugiseina, mille küljes maja ripub - vooderdatud pisikeste hallide marmorist pliiatsiplaatidega, mis on heeringakujulised. Jalgade all olev jalgtee on elegantne sisalmatt. Paar leidis plaadid Balist Canggu disainipoest ja hankis need otse tootjalt.

Iga kord, kui nad avastasid disaini, helistasid nad arhitektidele ja küsisid neilt, mida nad arvasid. “Olen kindel, et ajasime nad hulluks, ” naerab Glenn. Aja jooksul tekkis uus keel - see on glamuurne, mullane ja pehme. “See on meile olnud kasulik, ” ütleb Herbst. „Jäädes omaenda seadmetele, oleme oma materjalide suhtes palju alandlikumad. See oli võimalus pääseda sellesse luksusmaailma. ”

Varakult hakkasid ürdid ringi mängima suurejoonelise kuuaknaga, mis oli seatud halli tellisseinasse, mis jagab sisehoovi ja basseini. Ühel tasandil on see praktiline, vältides vajadust basseini tara järele. Teiselt poolt on see osav omanike pärandi ja maitse maitsmine. "Oleme seda tüüpi maju Aasias näinud, " ütleb Rutherfurd Best. „Vananedes läheb see kuluma ja peksma. Ja see pole oluline. ”

Sõnad: Simon Farrell-Green. Fotograafia autor: Jackie Meiring.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here