Uus-Meremaa parim linnakodu reageerib keerulisele saidile meisterlikult

Istudes tihedal teel Point Chevalieris, on Guy Tarranti perekodu elegantne vastus ebamugavas kohas äärelinna keskkonnas

Mängija laadimine ...

Uus-Meremaa parim linnakodu reageerib keerulisele saidile meisterlikult

Guy Tarranti ja Debra Millari maja ehitamise ajal Aucklandi osariigis Point Chevalier'is panid naabrid panuseid selle kohta, milline hoone tegelikult olema hakkab. Kiiresti vaikse kõrvaltänava ja väga hõivatud Point Chevalieri tee vahel on Tarrandi kujundus koha kuju, moodustades elegantse Nike linnukese ümber ilusa telliskivinurga, mille ülaosas on klaarivad aknad.

Kui maja üles tõusis - kõigepealt terasraam, millele järgnes kõrge telliskivisein, mida aknad praktiliselt katki ei lükanud -, peatusid uudishimulikud kohalikud elanikud ehitajatelt küsimas, mis toimub. Rahvamaja ">

Kõrvalepõige kõrvale on kogukond endiselt lummatud linnaelanike uutest lisandustest nende naabruses. Pikk, kõrge telliskivisein, mille kohal hõljub elegantne kliirens, on korraga kaitse ja haakumine. Ühes magamistoas ja kabinetis on aknad ehitatud telliskraanide taha - kui nad on lahti, näete tänavat ja tänav näeb teid.

Inimesed koputavad sageli uksele, et teada saada, kui palju neile meeldib - ja kui välisuks on avatud, saavad nad maja kaudu aeda vaate või lainetavad läbi pika köögiakna ja küsivad neilt, mida õhtusöögiks pakutakse. Tarrant on vastusest rõõmus. "Me üritasime luua midagi kogukonnast, kuna see on nii avalik sait, " ütleb ta.

Tarrant-Millari perekond elas varem Tarrenti projekteeritud majas nurga taga asuvas majas (mis oli kajastatud HOME 2014. aasta detsembri / 2015. aasta jaanuari numbris), kui nad said pakkumise, millest nad ei saanud keelduda. Maja oli kena, ehkki pisut suur kolmeliikmelise pere jaoks: tütar Conoriga teismeeas sisenedes tahtsid nad midagi väiksemat, lihtsamat ja ühel tasandil.

Kui see sait turule tuli - koos tavalise telliskivimajakesega, mis keset ebamugavalt istudes -, nägi Tarrant kohe võimalust, et hoovimaja nihutatakse mööda ühte piiri ujula ümber. Millar oli ettevaatlikum. "Me paistsime silma maanteel, lugesime viie minuti jooksul autode arvu ja üritasime välja töötada, kas suudame seda kanda, " räägib naine. „Poiss muudkui ütles, et see on suurepärane sait - see on nurk, see on kiil, see on põhja poole ja see on huvitav. Ta oli maja juba oma mõtetes kujundanud. ”

Galerii | 15 fotot
Vaadake lisateavet selle kohta, kuidas hoovimajad on ideaalsed eeskirjad linnaeluks

Suurim väljakutse oli see, et maja oli kahest küljest tänava poole ja planeerimiseeskirjad nõudsid suurt tagasilööki mõlemast. Tarrant taotles toetust, et ehitada sein tänavale lähemale, kui muidu oleks lubatud, ja suurendada aiaseina kõrgust peateel, vastutasuks Xanthe White'i kujundatud helde uppunud aia istutamise eest viljapuude ja heitlehiste ravimtaimedega - pehme heinamaa vastu maja kindlat vormi. Juba selle piirkonna inimesed jalutavad paarist ploomipuust mööda ja valivad vilju.

Nagu Tarrant osutab, oleks tavapärane lähenemine olnud kõrge sein maja ja selle taga asuva aiaga. Tema plaan annab kogukonnale tüki aeda. "See ees-hoovi reegel puudutab suhet tänavaga, " ütleb ta. "Kuid naeruväärne on see, et inimesed tulevad kaasa ja ehitavad aiaseina otse piiri äärde."

Müür paigas, oli Tarrant teadlik teha kõik ainult nii suureks, kui see vajalikuks pidi; kontrapunkti nende palju suuremale eelmisele kodule. Maja on sisuliselt kahel kujul: mööda lõunapiiri kulgeb sein ja ujuv katus, mille ühes otsas asub kast, kus asub üheauto garaaž, magamistuba ja sellega kaasnevad korpused. Seal on kolm magamistuba, millest üks on õppetööna kasutusel, kahekordsete puitustega ustega, mille abil saab ruumi vajaduse korral sulgeda.

Seal on helde köök ja elutuba ning nn öötuba, mille saab sulgeda puitliugustega. See on väga avatud: vaate asemel on bassein ja aed ning vaatate pidevalt maja taha ja tagasi, mis teeb selle 215 ruutmeetrist palju suuremaks.

Aja jooksul on Tarrant välja töötanud siin täiuslikkuseni jõudnud ideekogumi. Pärast valguse käes hajutatud kallite raamatute nägemist hakkas ta ehitama ruume, millel on vari ja sein, ning raamaturiiulid seljaga päikese poole. Oma eelmises kodus kavandas Tarrant ilusa tammepuust köögi lihvitud graniidist pinkidega, mida korratakse peaaegu täpselt siin. Seal on öötuba, kõik kenasti kamina ümber, libisevate puitpaneelide taga on televiisor.

Naturaalsete materjalide palett mängib välja kaunilt detailselt - see kõik lisab meisterlikkuse klassile piinliku vaoshoituse. Võti on maht - selle kõrgeimas punktis tõuseb katus 4, 6 meetrini ja klaarimine jätkub katkematu joonega, isegi magamistubade kohal.

See jookseb seina pikkusega, katus on toetatud õhukestele teraspostidele. "Selge on see, et teil võib olla natuke rohkem seina, kuid saate ka valgust, " ütleb Tarrant. "Te ei soovi klaasist maja."

Seestpoolt vaadates näete taeva pilke ja väljastpoolt saate vaadata detailse lahtisega lakke. Kui sõidad öösel mööda, siis ülemised aknad säravad nagu latern. “Tahtsin, et see näeks välja nagu aiamüür, ” ütleb Tarrant. "Kui teil oleks katus lihtsalt banaalselt laega ühendatud, poleks see nii tundunud."

Lõpuks ümbritseb aed telliskivipõhja täielikult ja kõik, mida te näete, on klaasist hõljuv katus - väga avalik maja, mis peidab end selgelt nähtavale.

Sõnad: Simon Farrell-Green. Fotograafia autor: Patrick Reynolds.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here