Coromandeli lainepapist kodused katkendid konventsiooniga

Coromandeli poolsaare orus vajunud Herbst Architectsi 2016. aasta kodu ühendab roostes vihjed kohalikele taluhoonetele uhkelt tänapäevase vormiga.

Mängija laadimine ...

Coromandeli lainepapist kodused katkendid konventsiooniga

Mõnes mõttes oli see ebaharilik lühike. See nõudis “alandlikku ja põhilist” kodu ning avaldas soovi punkrilaadses kindluses. Selle asukoht Coromandeli poolsaare orus asuvas väikeses talus tähendas, et selleks oli vaja puukuuri ja kohta märgade vihmamantlite ja poriste saapade jaoks. Lühidalt väljendas ta entusiasmi vanade pügamiskuuride ja „pragunenud, roostetud, kriimustatud, põhjatud” materjalide interjööride vastu.

Omanikud, paar, kes töötavad filmitööstuses ja taanduvad pikka aega Coromandelisse puude ja köögiviljade istutamise ning loomade kasvatamise projektide vahele, soovisid külalistele ühte peamist magamistuba ja väikest täiendavat. Arhitektidele Lance'ile ja Nicola Herbst'ile antud fotol olid fotod, sealhulgas üks suur aknata kuur, mis oli plakeeritud täielikult roostetud lainerauda, ​​ja kaks sisepilti lihtsast puitpüstikust, mille Herbsts oli aastaid varem kavandanud.

Nendel fotodel asuv bach asus Suure Tõkke saarel; selle maine lihtsus oli üks põhjusi, miks koduomanikud nendel lehtedel Herbstsile lähenesid. Kuid see uus projekt ei olnud juhtum, kus Herbsts tellis sama.

Abikaasade meeskond on tuntud tänu oma meisterlikkusele kergete puitpalkide, suleliste, hajusate, keerukate konstruktsioonide osas, mis on mõeldud seest ja väljast piiride lahustamiseks. See kodu on hoopis teine ​​pakkumine: kindel, resoluutne, nüri teraga vorm, mida võiks kirjeldada kui agraarbrutalismi.

Terav kontrast Herbstsi varasema loominguga on täiesti tahtlik ja tähistab nende tavapärase lähenemisviisi "aktiivse katkemise" perioodi algust kodude kujundamisel. "Tundsime lihtsalt vajadust tulla asjadesse pisut teise nurga alt, " räägib Lance.

Nad on teinud suurepärase alguse. Aasta kodu 2016 on üks neist haruldastest ehitistest, mis paneb teid hinge kinni panema, kui seda näete, kas fotodelt või kaugusest, kui ümardate nurgal lookleval oruteel, mis pakub esmapilgulist pilku. See ühendab graafilise mõju ja maapealse praktilisuse, suure arhitektuurilise žesti madala mõjuga tagasihoidlikkusega.

Kodu on suur arhitektuuriline žest ...

See näeb välja samaaegselt iidne ja kaasaegne.

See näeb välja samaaegselt iidne ja kaasaegne. See tõestab, kuidas läbimõeldud arhitektuur saab kaunist maastikku ja selle ühendustunnet tugevdada. Omanikud mainivad hiljutist õhtut, kui nad jäid elutuppa jahti pidama ja vaatasid, kuidas nende ümber orgu raputas välkkiire torm. "See on siseelundite maja, " ütleb üks selle omanikke. „Loodust saab kogeda tõeliselt vistseraalsel tasandil. Meile meeldib maal olla ja maja ei pane meid sellest eemale. ”

Ringlussevõetud roostes lainetatud raua ülemise astme naha dramaatiline žest oli inspireeritud osaliselt omanike lühinumbrist ja ka iidsete talude kuuride sidurist veidi kaugemal orus. Muidugi on paljud Uus-Meremaa ehitised neid rahvakeelseid vorme jäljendanud, kuid herbsed vältisid tavalist viilkatusega austust ja võtsid kalduvama lähenemise. Nad märkasid, kuidas vanade kuuride akende puudumine aitas neil omandada abstraktse skulpturaalse jõu ja rakendasid seda lähenemisviisi kodus, levitades roostes naha peamise elutoa kohal ja keeldudes seda akendega torgata.

Selle tegemine oleks selle salapärase naha kodumaiseks muutnud, lisades banaalsuse elemendi millelegi kaunile. Selle asemel võimaldavad õhukesed triikrauad pilud ülakorrusel orust allapoole liikuda, ülakorruse peamine magamistuba ja vannituba avanevad kinnistu taha täispikkade lükandukste kaudu. Võib tunduda vastik, et oru vaated blokeeritakse ülevalt korruselt, kuid kodu sisemuses ei tundu justkui puudust.

Pika sõidutee ülaosast algab 115-ruutmeetrine kodu maa külge ankurdatud: katuseharja lõigati ja asendati alumist taset toetava tugiseinaga. Teadlikult juhuslik sissepääs esimesel korrusel on kaetud õuega ruum, kus on ilus saetud männipalkidest põrand ja mis on puupood, koht mantlite ja saabaste riputamiseks ning kusagil koerte varjualuseks. Selle ühes otsas välikülg kahekordistub grillina ja pakub koha, kus istuda ja vaadet imetleda.

Sees hoiab teeninduskapp pisut vannituba ja trepihalli ühel küljel ning sahver ja pesuruumi teisel. Köök ja söögituba on lihtne lineaarne pingi, saare ja laua paigutus. Kirsty Winter on valmistatud tööstuslikest materjalidest kabinettidega. Köögi ja söögitoa mõlemal küljel asuvad uksed on avatud väikeste tekkide jaoks. Elutuba on kaks sammu madalam, kust vaade lõigatakse horisontaalseks 270-kraadiseks panoraamiks orust üles ja alla. "Uue ja taeva kärpimine sai varakult selgeks, nii et saate seda panoraami veelgi intensiivistada, " räägib Lance.

Allpool asuva klaaspaviljoni kohal levitava kasti raskuse tõttu on teil intiimne ja suletud mugavustunne.

Kõrgel kohal on roostes raudnaha õõnestatud sisekujundus, mis on Oregoni taladega risustatud ja ümbertöödeldud rimu sisse vooderdatud. Herbsts on juba ammu rääkinud vajadusest, et igas kodus peaks olema kindel seinaosa, kindla seinaga ruum, et kaitsta oma selga, kui saate nautida lõõmava tule esmaseid naudinguid.

Kuid nende eesmärk oli siin seda tunnet luua mitte kindla seinaga - istungituba on ümbritsetud akendega -, vaid kasutades ülalpool hõljuvat laemahu massi. "Alumise klaaspaviljoni kohal levitava kasti raskuse tõttu on teil intiimne ja suletud mugavustunne, " räägib Nicola.

Mängija laadimine ...

Kodu on täis maalähedasi, musklilisi detaile. Suur betoonkamin ankurdab istumisruumi ja tõuseb söögilaua kõrvale pingile seljatoeks. Uksekäepidemed, kraanid, mantlikonksud, vannitoa kraanikausid ja paljud muud elemendid hangiti kasutatud kaupadest. Köögiplats ja dušš on vooderdatud vaskpaneelidega, mille vananes teadlikult kunstnik Louise Purvis. Oru puhub mõnikord tugev tuul, seetõttu tugevdavad elutoa aknaid roostetatud, ristlõikega terasest tugevdused.

Välisküljelt lainetatud raud saadi Thamesi hoonest ja eemaldas selle hoolikalt ehitaja, seejärel ehitajad Doug Fleming ja Paul Oxford, uue kodu kasutamiseks. Umbes 60 protsenti kodu materjalidest on ümbertöödeldud ja uusi töödeldi nii, et nad said vanuses patina. Üldine efekt on sobivalt bukoloogiline ja autentsus, mis tähendab, et kunagi ei tundu, et ta püüdleb kindla stiili poole.

Suur osa Herbstsi varasematest töödest on tähelepanuväärne väikseimatele detailidele tähelepanu pööramise osas. Kodu, mille nad kujundasid Pihas ja mis võitis näiteks selle ajakirja Aasta Kodu auhinna näiteks 2012. aastal, on väga viimistletud, mustriliste puitkraanide ja keeruka detailiga seedriga. Kuigi nendel lehtedel olev kodu on kaunilt ehitatud, ei ole samad püüdlused.

Lance meenutab vestlust India Mumbai India arhitekti Bijoy Jainiga käsitöö türanniast ja sellest, kuidas obsessiivne keskendumine viimistletud detailidele võib varjata otsingut, mida Lance nimetab „hoonete luuleks, ja nende kohalolekut maastikul positiivsel viisil ”.

See kodu on herbide jaoks põnev omamoodi vabanemine. "Mida rohkem palutakse meil teha erinevaid hoonete tüpoloogiaid, seda vabamalt võime kasutada erinevaid väljendusviise, " sõnab Lance. Kui tulemuseks on tugevad, sellised poeetilised ehitised, siis ei saa me oodata, et nende hulgast rohkem näha saaksime.

Sõnad : Jeremy Hansen
Fotograafia autor : Patrick Reynolds

1/36

Nicola ja Lance Herbst maja tekil, mis on plakeeritud Thamesi hoonest pärit roostes lainetatud rauas.

2/36

3/36

4/36

5/36

6/36

Rikkalikus puidugaleriis on roostetatud raudnaha õõnestatud sisekujunduses Oregoni talad ja ringlussevõetud rimu.

7/36

8/36

9/36

10/36

11/36

12/36

Peamagamistoas võimaldavad õhukesed rauavälise sisselõikega kitsad vaated orgu.

13/36

Kaevaja koer asub esimese korruse sissepääsu juures, mis on sillutatud saetud männipalkidega. Ruumi kuulub küttepuude hoidmine, samuti koht mantlite ja saabaste riputamiseks.

14/36

15/36

16/36

Terasvardad ristavad elutoa aknad ristkonstruktsiooni tugevdamiseks tugeva tuule korral. Elutoas asuv diivan on firmalt Bob and Friends, Ponsonby, Auckland.

17/36

18/36

19/36

Resoluutne, nüri servaga vorm on teadlik lahkumine Herbst Architectsi varasemast tööst ja nende tavapärase lähenemise "aktiivne häirimine" kodude kujundamisel - seda võiks kirjeldada kui agraarbrutalismi. "Tundsime lihtsalt vajadust tulla asjadesse pisut teise nurga alt, " ütleb Lance Herbst.

20/36

21/36

22/36

Kui maja oli osaliselt inspireeritud orus asuvate vanade taluhoonete sidurist, siis Herbsts vältis tavapärast viidet kuurisarnasele viilkatusele.

23/36

24/36

Omanikud hankisid palju kogu kodus leiduvaid ümbertöödeldud detaile, sealhulgas vannitoa kraanikauss ja kraanid. Dušis olevad vaskpaneelid vananesid kunstnik Louise Purvis.

25/36

26/36

27/36

28/36

29/36

30/36

31/36

32/36

Suur betoonist kaminaümbris on mõeldud istumisnurga ankurdamiseks, toimides samal ajal söögilaua pinkide istme seljatoena. Kogu kodus kasutatavad maalähedased materjalid ja detailid on sageli vanaaegsed või teadlikult vanandatud. Esiplaanil olev nahast kokkuklapitav tool on pärit Design Taanist.

33/36

Köögikabiini kujundas ja valmistas Kirsty Winter.

34/36

Omanikud ajavad oma Coromandeli kinnistul lambaid. Paremal on varjatud sissepääsu- ja puidupoodide ala laiendus, mis sisaldab tulekahju, mis toimib ka grillina.

35/36

Köögi ja söögitoa mõlemal küljel asuvad suured lükanduksed avanevad väikeste tekkideni. Glen Loane tegi libisevate akende ja aknaluukide jaoks puidust tisleri.

36/36

Elutoast avaneb hoolikalt kärbitud oru 270-kraadine panoraam. Elutoa kohvilaud on pärit Aucklandi raamatust The Vitrine, samas kui suur osa ülejäänud kodust on sisustatud Trade Me kasutatud leide. Külglaudadena kasutatakse puidust küüntekarpe.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here