Daniel Marshalli elegantne betoonist ja terasest kodu

See arhitekt Daniel Marshalli Remuera kodu oli aasta koduauhindade finalist 2011 oma parempoolse betoonpaneelide ja terasest talade materjalipaletiga

Kujunduse märkmik

Korraldades selle kodu hoolikalt mitmetel tasanditel, jätab arhitekt Daniel Marshalli disain lastele mängimiseks palju ruumi laiale tasasele murule.

Daniel Marshallile meeldib rääkida sellest, et arhitektuur on „maastiku abstraheeritud”, mis Aucklandi kodu kontekstis tähendab kujundust, mis kasutab ära kaldusala pakutavat parimat. Üks Taanieli võtmeliigutusi oli kõrvaldada algse kodu pöörduv sissesõidutee ja rajada tänava tasandil sissesõidukoht, vabastades platsi suure tasase muru rajamiseks. Kodu on elegantselt virnastatud kolme põhitasandi vahel. Pere sissesõiduteelt viib trepp, mis avaneb helde päikselise terrassi ja muruplatsi juurde.

Arhitekti kohta

Aucklandi arhitektil Daniel Marshallil (Daniel Marshalli arhitektide hulgast) oli aasta koduauhinna 2010 finaalis kaks kodu ja ta järgis seda Aucklandi koduga,
finalist 2011. aastal. Kodu korraldab oma toad kolmel põhitasandil ning sellel on ette valmistatud betoonpaneelide ja terasest talade kaetud palett.

Sellel on ka tohutult formaalne tundlikkus: kodu avalikud ja privaatsed osad on diskreetselt eraldatud ning kujundus hõlmab Danieli sissepääsu juures asuvat verandat ja seda, mida võiks nimetada vastuvõturuumiks, eraldi kõrgete lagedega elutoaks ülakorrusel, mis sobib ideaalselt õhtusöögijoogiks.

Sõnad: Jeremy Hansen. Fotograafia autor: Emily Andrews.

1/10

Vaade eest muru teeb kodu elegantse kompositsiooni selgeks. Vastuvõtuala on vasakpoolses ülaservas kahekorruseline ruum, lastetoad asetsevad aga peamise magamistoa ja paremal all asuva elutoa vahel.

2/10

Mängides viktoriaanlikest vastuvõturuumidest, lõi Daniel sissepääsu lähedal eraldi elutoa koos kamina ja mustade kabinettidega, mis on täiskasvanutele mõeldud koht, kus pärast õhtusööki taganeda.

3/10

Pere köök, söögituba ja eluruumid asuvad esimesel korrusel jagatud tasanditel ja avanevad laiale murule.

4/10

Tänavalt on kodu sissepääs salapärane, klaasist seinast paistab kaugemale ainult suur betoonpaneel. Vana sissesõidutee liikus saidi poole, kuid arhitekt Daniel Marshalli üks esimesi samme uue kodu kujundamisel oli tänavataseme sissesõiduväljaku loomine.

5/10

Vaadates kodu pere elutoast tagasi köögi poole, trepi poole, mis tõuseb kodu peasissekäigu poole. Omanikud pidasid kinni värvilisest värviskeemist, pidades kinni Danieli minimaalsest teras- ja betoonpaneelide materjalide palettast.

6/10

Vaade ühest lastetoast basseini poole.

7/10

Peamine magamistuba asub kodu ülaosas, vaadetega sadamale.

8/10

Elutoast avaneb terrass ja muru. Valge puhketool ja ottoman on autorid Charles & Ray Eames.

9/10

Kodu on elegantselt virnastatud kolme põhitasandi vahel. Pere sissesõiduteelt viib trepp, mis avaneb helde päikselise terrassi ja muruplatsi juurde.

10/10

Kodu on elegantselt virnastatud kolme põhitasandi vahel. Pere sissesõiduteelt viib trepp, mis avaneb helde päikselise terrassi ja muruplatsi juurde.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here