50-ndate aastate krohvimaja Paekākārikis muutub tänapäevaseks perekoduks

50-ndate aastate krohvimaja Paekākārikis muutub tänapäevaseks perekoduks

Projekt: Ralphi perekodu
Arhitekt: Bonnifait + Giesen
Asukoht: Paekākāriki
Lühidalt: 50-ndate aastate krohvikodu muutmine tänapäevaseks pereeluks.

Kui laev sõidab reisi jaoks purjereisi, kus iga puitplaat tuleb tee ääres asendada või taastada, on see veesõiduk, mis lõpuks kaldale naaseb, ikkagi sama laev ">

Kümmekond aastat tagasi ostsid Matt ja Kirsten Ralph Kapiti rannikul Paekākārikis 1951. aasta krohvimaja. Ehitaja Matt oli selle piirkonna palkide kallal töötanud, muutes need alalisteks kodudeks, ja ta teadvustas selle potentsiaali.

Et oma neljaliikmelisele perele eluruumi ajakohaseks muuta, pöördusid Ralphid Wellingtoni arhitektide William Gieseni ja Cecile Bonnifaiti poole.

Nende lahendus oli lisada kaks pikendust, tuhmides sisuliselt L-kujulise kodu. See oli lihtne vorm ja arusaadav ehitamine - see oli lähenemisviis, mis oli ainulaadne. Kui pere elas majas, ehitas Matt üheksa aasta jooksul täiendusi algsest ümbrikust väljapoole. Uue katuse all avas ta seejärel vana uue jaoks, vajadusel eemaldades, taastades ja isoleerides. "See on edenenud minu ja jooniste tõlgendamise kaudu, eriti detailselt, " ütleb Matt.

Jalakatte alt ja üle selle paljastavad vanade ja uute märguandemärgid - madalatest lamedatest 50-ndate lagedest kuni hüppeliselt tõusvate väljadeni, algupärastest tawa põrandalaudadest, mis asuvad Wellingtoni hoonest ümbertöödeldud kõrval. "Me ei tahtnud neid jalajälgi varjata, " ütleb Matt. "Võite sisse kõndida ja öelda inimestele, kus uppunud vann oli köögis ja kus olid vana tagauks ja välisuks."

Katusejoone oluliseks muutuseks on köögi kohal asuval õppealal saavutatud naastkõrgus. Siin peegeldab kaldus katus maastikku, ühendades uue täienduse vana koduga. "Maja ühendamiseks ja topograafiasse kinnistamiseks on välja töötatud ühtne katusejoon, " ütleb arhitekt William Giesen. "Hoovist tagant on näha otse läbi maja ja merre, nii et katusekõrguse muutustega on mäng sujuv."

Ühtse esiosa ja ühtse olemuse loomisel on Vitexi lehtpuu vihmakraan laotud nii originaalse krohvikihi kui ka uute vineeripikenduste peale. Nüüd on triivpuu värv, Matt väidab, et välimus on kooskõlas Paekākāriki vanade eluruumide komplektiga. 50ndate majale, mis kunagi oli, pole midagi vihjet. "See on nagu üks vana laev, mis on merre läinud ja tagasi tulnud ilmaga, " ütleb Matt, armastades oma uut vana kodu.

Küsimused ja vastused Bonnifait + Gieseni William Gieseniga

Mida kavatsesite selle renoveerimisega saavutada ">

Vihmakraan on huvitav lahendus - öelge meile, kuidas see on renoveerimist edendanud.
Vihmakraan võimaldas meil uue ja olemasoleva maja väliskatte muuta ainsaks tervikuks. Kuna Matt ehitas maja oma muude kohustuste ümber, tähendas see ka seda, et ta suutis väga kiiresti luua veekindla välisseina ja viimistletud vihmaekraani valmistada, kui tal aega oli.

Mis on projekti osas teile kõige meelepärasem?
Koostöö selliste klientidega nagu Matt ja Kirsten tegi sellest eriti rahuldava projekti. Matt on meister-käsitööline, kes ehitas selle maja iga komponendi oma kätega, kaasa arvatud mööbli.

Sõnad: Jessica-Belle Greer. Fotograaf: Russell Kleyn.

Jäta Oma Kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here